Képek

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai
altMegjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt Nemzeti Együttműködési Alap 2013. évre vonatkozó működési pályázata. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő előterjesztését a NEA kollégiumai elfogadták, amellyel megnyílt a lehetőség, hogy a civil szervezetek működési támogatásra pályázzanak. Ezzel egy időben a 2012. évi szakmai pályázatok eredményeinek kihirdetésére is sor került.
Bővebben...
 
MEGJELENT: Társadalmi felelősségvállalás a közszférában!
altA Tempus Közalapítvány 2012 szeptemberében összegző kiadványt készített a Társadalmi felelősségvállalás modell – innovatív megközelítés a közszféra működésének eredményesebbé tétele érdekében c. projekt hazai megvalósításáról.

E kiadvány szerzői az üzleti szférában sikeres társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility) közszférában való értelmezését és meghonosítását javasolják. Egy közösen végigvitt délkelet-európai program tapasztalatai azt mutatják, hogy a megközelítés sikerrel ötvözi az elmúlt évtizedek újító törekvéseit, és új lendületet ad azzal, hogy lehetővé teszi az üzleti, a civil és a közszféra tudáscseréjét.

Bővebben...
 
Tájékoztatás a 2011-ben kiutalt személyi jövedelemadó 1 százalékának felhasználásáról?
Tájékoztatjuk a kedvezményezett szervezeteket, hogy jogszabályváltozás miatt, a 2011. évben kiutalt szja 1%-os összeg felhasználásáról szóló 11KOZ jelű nyomtatványt (2012. október 31-e helyett) 2013. május 31-éig kell az adóhatóság részére megküldeni elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül. Ez a nyomtatvány legkorábban 2013. január 1-jén lesz elérhető és letölthető a NAV honlapjáról
Bővebben...
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0062.
                                                                                                                                           alt

„Első lépés Máskép(p)”

a civil és közszféra összefogása alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező, képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő program a Békéscsabai Kistérségben 

TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0062.


2012. augusztus huszonnegyedikén zajlott az Első lépés Máskép(p) projekt zárókonferenciája Békéscsabán. A program a civil és a közszféra összefogását szorgalmazta az alacsony foglalkozási eséllyel rendelkezők felzárkóztatása érdekében. Az önálló életvitelt elősegítő kistérségi program elemeit Nagy László projektmenedzser ismertette a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

alt

program célcsoportjai közé tartoztak az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, illetve azon munkanélküliek, akik már több éve nem tudtak elhelyezkedni. A 79.632.750 forintos összköltségvetésű, száz százalékos támogatottságot élvező programban mintegy 130 embert sikerült megszólítani: közülük 98 főt választottak ki és 89-en végezték el a pályázati program képzéseit, részt vehettek közösségi animátor és szociális gondozó képzésben, reintegráló tréningen és tanulhattak vállalkozói ismereteket is. 

Különböző tanácsadások, valamint önsegítő kreatív klub is segítette a résztvevők képesség- és kompetencia fejlesztését. A cél az olyan egyénre szabott, többirányú, összehangolt segítség megteremtése volt, amelynek szerves része a foglalkoztathatóság és az önálló életvitelre való képesség feltételeinek megteremetése.

A 2010. szeptember elsején indult és 2012. augusztus 24-én befejeződött kistérségi program eredményeit kiadványban jelenteti meg a főpályázó társulás és konzorciumi partnere, az Egyensúly AE Egyesület.
A program főpályázója a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.


alt
alt
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 13

Hányan olvasnak minket..

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Keresés

BANNER
  

     

 alt alt
alt

alt

altalt

 

Életfa Művészeti Műhely