TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0011. "Legyél Te Is Önként-S!"
Barangoló Önkéntes Pont létrehozása és kistérségi önkéntes akciók szervezése és koordinálása Végegyházán és környékén című projekt keretén belül egyesületünk önkéntes koordinátori felkészítő műhelymunka megszervezését illetve lebonyolítását vállalta.


Szakmai feladat:

Az önkéntes menedzsment területeinek, elemeinek megismertetése, definiálása, azok rendszerbe helyezése, illetve ezekhez a területekhez tartozó tapasztalatok, jó gyakorlatok, és fejlesztési eszközök megismertetése, tematika alapján.

Beszámoló – Végegyháza önkéntes koordinátor felkészítő találkozó

Időpont: 2013. február 9-10.
Helyszín: Végegyháza, Széchenyi u. 7.

A találkozó célja

Az önkéntes menedzsment területeinek, elemeinek megismerése, definiálása, azok rendszerbe helyezése, illetve ezekhez a területekhez tartozó tapasztalatok, jó gyakorlatok, és fejlesztési eszközök megismerése volt. A résztvevők olyan szervezetektől érkeztek, amelyek egyben segítik is más szervezetek önkéntes programjának kialakítását és fejlesztését, ezért beépítettünk olyan feladatokat is, ahol ezeket a kompetenciákat is fejleszteni tudják.

A résztvevők elvárásai a képzéssel kapcsolatban

·                    Infószerzés, tapasztalatszerzés, ÖM témákban tanulás, Önkéntes törvény

·                    Eszközök, tapasztalatok az önkéntes programokhoz kapcsolódóan

·                    Motiváció és megtartás

·                    toborzás

·                    Jó gyakorlatok megismerése

·                    Önkéntes Pont dokumentációjával kapcsolatos információk

·                    Megtartás, értékelés és ellenőrzés

·                    Újonnan bevezetett, önkéntességet érintő törvényi irányok és szabályozások, programok (közösségi munka, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők közérdekű önkéntes tevékenysége)

A résztvevői elvárások és célok azt mutatták, hogy a résztvevők különböző elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkeztek az ÖM területén. Ez egyrészt remek közös tanulási lehetőséget biztosított. A több tapasztalattal rendelkezők át tudták adni tudásukat, és a kevésbé tapasztaltak pedig azokat a kérdéseket hozták, melyeket az Önkéntes Pontként mindennapi munkájuk során megfogalmazódott bennük.

A 2 napos felkészítés során a résztvevők információt kaptak az önkéntes menedzsment (ÖM) elemekről, azok egymással való összefüggéséről.
A kiemelten érdekes témák mentén további megosztások történtek (ezek voltak a toborzás, a motiválás és az önkéntes programok tervezésével kapcsolatos kérdések).

Az első napon a bemutatkozások után röviden összegyűjtöttük azokat a témákat, melyeket résztvevőket mélyebben érdekelte, és nagyobb hangsúlyt kívántak helyezni a két nap során. Ezek után összeszedtük az ideális önkéntes programokra jellemző főbb ismérveket, majd beazonosítottuk az önkéntes menedzsment témaköröket.

A második nap a motiváció elméleti modelljei közül Maslow került bemutatásra, és ezek mentén összegyűjtöttük a személyes motivációs elemeket, és erre építve azt, hogy a szervezetek milyen eszközöket tudnak használni az önkénteseik motiválására.

Ebéd után egy konkrét ügy mentén szórólap elkészítésével beszéltünk a toborzásról, annak módszereiről, technikáiról, illetve a résztvevők itt oszthatták meg a toborzással kapcsolatos tapasztalataikat, tehették fel tisztázó kérdéseiket.

A második napon folytattuk az ÖM területek részletesebb feldolgozását és tisztáztuk a metori illetve koordinátori feladatokat és azok jelentőségét. Végén maradt időnk a közösségi munka és a FHT jelenlegi állásának körbejárására és annak összegyűjtésére, hogy az ÖP hogyan tud proaktív módon felkészülni a változásokra.

A résztvevői visszajelzések és a képzői önértékelés alapján egy sikeres, jó hangulatú, aktív részvételre épülő, hatékony tanulási folyamat volt ez a két nap.

Kelt: Békéscsaba, 2013. február 14.
 
Életfa Művészeti Műhely