Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)


Teljesen átszabják az OKJ-s tanfolyamokat: a legfontosabb tudnivalók

Milyen változások előtt áll a felnőttképzés? Hány képzés szűnik meg szeptembertől az új OKJ miatt? Továbbra is lehet szakképesítést szerezni ingyen, vagy mindenképpen fizetni kell a tanfolyamokért?

Összegyűjtöttük a 13 legfontosabb kérdést.
Bővebben...
 
Gyakran Ismételt Kérdések – Norvég Civil Alap Pályázataihoz
1.                  Általános formai, eljárásrendi kérdések

2.                  Általános szakmai kérdések

3.                  Általános pénzügyi kérdések

4.                  Tájékoztatókkal, fórumokkal, további információval kapcsolatos kérdések

5.                  Makroprojektekkel kapcsolatos kérdések

6.                  Közepes projektekkel kapcsolatos kérdések

7.                  Kisprojektekkel kapcsolatos kérdések

8.                  Egyéni ösztöndíjas tanulmányutakkal kapcsolatos kérdések

Felhívjuk a figyelmet, hogy az alábbi kérdések többségének kifejtése megtalálható a pályázati dokumentumokalatt, a "Projektvégrehajtási segédletben" és a "Beszámolási útmutatóban".

Bővebben...
 
Kérdések-Válaszok a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek támogatása 2013” című pályázat tekintetében
 
  Feltett kérdések EMET válasza
1. 2014-ig ha nem változtat közhasznú jogállásán a pályázó szervezet, pályázhat-e a mai állapot szerint? A pályázat benyújtása független a közhasznúságtól, tehát akár közhasznú, akár nem közhasznú jogállású szervezet nyújthat be pályázatot.
2. A 3000.- Ft-os pályázati díjról küld-e számviteli bizonylatot a Támogatáskezelő? Igen, a pályázati díj befizetéséről a szervezet számlát kap.
3. A Civil Információs Portálra felkerülhetne-e egy ingyenesen letölthető kettős könyvviteli szoftver? Nem,  a hivatalos honlapon az Alappal kapcsolatosan kizárólag közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat tehető közzé, melynek közzétételét jogszabály előírja.
4. A közhasznú jogállás elvesztésével kizárásra kerül a pályázásból? Nem feltétele a pályázat benyújtásának a közhasznú jogállás.
5. A pályázatok formai ellenőrzése során van lehetőség hiánypótlásra?  A pályázatok formai ellenőrzést követően nincs lehetőség hiánypótlásra.
Bővebben...
 
Civil jogi kérdések - folyamatosan bővülő tartalommal (GYIK).
altKérdések és válaszok az új civil törvénnyel kapcsolatban.
Az Országgyűlés elismerve, hogy az emberek önkéntes összefogása nélkülözhetetlen Magyarország fejlődéséhez, a civil szervezetek a társadalom alapvető egységei, amelyek folyamatosan hozzájárulnak közös értékeink mindennapi megvalósulásához; az egyesülési szabadság érvényesülése, valamint a civil szervezetek működési alapjainak megteremtése, társadalmilag hasznos és közösségteremtő tevékenységük elismerése, közérdekű, illetve közhasznú tevékenységük támogatása érdekében – összhangban az Alaptörvénnyel, a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának rendelkezéseivel 2011. december 5-én elfogadta a 2011. évi 175. törvényt, mellyel kapcsolatban ezúton szeretnénk értelmezési segítséget nyújtani a tisztelt érdeklődőknek:
Bővebben...
 


Életfa Művészeti Műhely